Hooggevoeligheidstraject

“…Het is niet de kracht van de wereld die de gevoelige mens overweldigt. Het is de onmacht van deze mens zijn eigen kracht er in te kennen…”

Je leert je hooggevoelige natuur hanteren en een gezonde verhouding te ontwikkelen met je omgeving.

Je hooggevoelige natuur hanteren vraagt om aanvaarding en integratie van deze kwaliteit in jezelf en daarbuiten in je dagelijks leven en je leefomgeving. Heb je als hooggevoelige een bijzondere taak? Moet je er iets mee? Het zijn zo wat vragen die rond het thema hooggevoeligheid leven. Uiteindelijk gaat het erom welke betekenis het in jouw leven mag hebben. Voor je op dat punt gekomen bent heb je vaak al een lange weg vol bochten afgelegd. Een hooggevoelige natuur gaat nu eenmaal moeilijk samen met deze vaak harde wereld. Maar het kan wel! Als jij je kracht er eenmaal in gevonden hebt is het aan jou of, en op welke wijze je die gaat inzetten.

Wanneer
Mensen die voor dit traject kiezen hebben moeite hun hooggevoelige aard in het dagelijks leven te integreren of handen en voeten te geven aan hun hooggevoelige kwaliteit. Soms kampt iemand hierdoor met emotionele of fysieke klachten. Kenmerkend zijn klachten als: vaak angstig, moe of gestrest, moeite met overgangen en onvoldoende weerbaar tegen beïnvloeding. En fysieke klachten als allergieën, huidproblemen en spijsverteringsklachten.

Hoe werkt het
In vijf praktisch gerichte sessies maak je kennis met de essentie van hooggevoeligheid en brengen we in kaart waar en op welke manier jij belemmeringen ondervindt. Je leert je hooggevoelige natuur te hanteren en een gezonde verhouding ontwikkelen met je omgeving. Om uit te sluiten dat je klachten door iets anders wordt veroorzaakt is het intakegesprek vrij uitvoerig. Bij twijfel adviseer ik een consult bij je huisarts.

Over de essentie van hooggevoeligheid
In 2005 studeerde ik voor mijn studie Natuurgeneeskunde af op de essentie van Hooggevoeligheid. De door mij hieruit ontwikkelde behandelmethode vormt de basis voor dit traject. Ik hoop dit onderzoek in het voorjaar van 2023 uit te brengen in boekvorm uitgebreid met oefeningen en aanwijzingen voor zelfbehandeling. Bij media vind je interviews over het onderzoek. Zodra ik weer start met lezingen over dit thema zie je dat in de agenda.

Voor iedereen die op een bewuste manier aan zijn of haar ontwikkeling wil werken.

%d bloggers liken dit: