Boeken

Het verwenste kind


‘ Het boek van Babet Bruns is boeiend, spannend bijna en zal niet alleen voor mij herkenbaar zijn.
Het is uitstekend geschreven.
De opbouw en structuur maken het boek erg geschikt voor discussies. Dit boek is voor het adoptieveld en zeker voor hulpverleners een grote aanwinst.’


Prof. Dr. René A.C. Hoksbergen, Emeritus hoogleraar adoptie, september 2016.

Over Het verwenste kind

Het verwenste kind neemt de lezer mee op een haast onmogelijk begaanbare levensweg van een mens die er eigenlijk niet had moeten zijn. Van de biologische moeder niet, die het afstond en daarna van de adoptiemoeder niet, die het op alle denkbare manieren afwees vanaf het moment dat duidelijk werd dat het kind over een eigen identiteit beschikte waarop zij geen invloed had. Het boek beschrijft de pogingen van de moeder haar giftige invloed toch te doen gelden. Om hier niet aan ten onder te gaan ontwikkelt het kind talloze manieren om zich onzichtbaar te maken. Ze is gezegend met een spirituele aard en een feilloze intuïtie. Zo weet ze op haar weg waar ze zijn moet, bij wie en op welk moment. En wanneer het tijd is om verder te trekken. Op haar zeventiende verlaat ze het ouderlijk huis. Vanaf dan verandert haar levensweg in een pad van langzaam zichtbaar durven worden.

De schrijver heeft gekozen voor een thematische indeling waarbij de ervaring van het jonge meisje wordt afgewisseld met de feitelijke terugblik vanuit de volwassenheid. De lezer krijgt zo inzicht in de wisselwerking tussen het beschadigde kind en de buitenwereld en de uitwerking in het volwassen leven. Het maakt dit boek tot een waardevol document voor therapeuten die werken met mensen die kampen met trauma’s door adoptie en mishandeling.

Lezersdoelgroep
Dit boek richt zich tot agogische en therapeutische beroepsbeoefenaars, bedrijfsartsen en uiteraard ervaringsdeskundigen en betrokkenen.

Boekfragment

Ná de eerste druk, een nieuw hoofdstuk.
In de periode vlak na het verschijnen van de eerste druk van Het verwenste kind in juli 2016 kantelde een gebeurtenis mijn leven. Er volgde een wonderlijke tijd waarin losse eindjes van vroeger in één moment samenkwamen. En het kon niet anders dan dat het mijn blik veranderde en mij veranderde. Toen in de zomer van 2020 het boek toe was aan een tweede druk heb ik daarom aan het eind een nieuw hoofdstuk toegevoegd: Nawoord bij de tweede druk. – Babet Bruns

Download hieronder een PDF van het nieuwe hoofdstuk bij de tweede druk

Boek bestellen
Het verwenste kind is verkrijgbaar via de meeste online boekenwinkels in Nederland en België. Prijs: E 17,95. Bij rechtstreeks bestellen via deze site betaal je géén verzendkosten.

Titel Het verwenste kind
schrijver Babet M. Ch. Bruns
Druk 2 september 2020
200 pagina’s.
ISBN 9789089548764
Uitgeverij Elikser Leeuwarden.

Lopende projecten

5 mythen rond het geadopteerde kind
Dit boek verschijnt medio 2022

logo-adoptielezing


De kreet ‘Adoptie is de ultieme test van onvoorwaardelijke liefde’ duikt regelmatig op in verschillende media. Niet voor niets want het raakt feilloos de essentie van wat adoptie inhoudt. Dat slechts weinigen voor die test slagen, daarover hoor je nauwelijks iets. In dit boek worden 5 mythen rond het geadopteerde kind ontrafelt.

Voor iedereen die op een bewuste manier aan zijn of haar ontwikkeling wil werken.

%d bloggers liken dit: