Boekbespreking HVK Mobiel tijdschrift voor Pleegzorg, december 2016

Dit is het verhaal van een totaal mislukte adoptie. Als baby wordt Babet in de steek gelaten door haar moeder. In haar adoptiegezin krijgt ze het gevoel dat ze niet aan het ideaalbeeld van haar adoptiemoeder kan voldoen. Het meisje begrijpt niet waarom ze steeds wordt afgewezen en wat ze anders zou moeten doen. De spanningen lopen steeds verder op en ontaarden in gevoelens van haat. In de beleving van haar adoptiemoeder is ze een kind dat alles met opzet verknalt. Het meisje is ook verdrietig omdat haar vader geen partij durft te kiezen. Eigenlijk wordt het hele gezin gegijzeld door de waandenkbeelden en complottheorieën van de adoptiemoeder.

Babet beschrijft treffend haar strijd om grip te krijgen op haar leven en de zoektocht naar haar eigenheid en zelfstandigheid. Ze kijkt terug als therapeut en onderzoekt hoe zij zichzelf en anderen weer op de goede weg kan zetten. Het is een krachtig verhaal met oog voor de verschillende partijen. Je krijgt er ook rillingen van, omdat zaken zo uit de hand lopen, zonder dat iemand alarm slaat. [FW]

Mobiel, is een onafhankelijk tijdschrift voor Pleegzorg en richt zich op allen die zich betrokken voelen bij het pleegzorgwerk. Het verschijnt 4x per jaar als tijdschrift en 2x per jaar online.

Gepubliceerd door Wegwijs in Bewustzijn, gesprekspraktijk en schrijfbedrijf.

schrijver- levenspadbegeleider

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: